Fonyódi piac

Fonyódi piac házi méz

Fonyódi piac: egy klasszikus piac csupán fél órányira Siófoktól

Nem is olyan régen, még Siófok is büszkélkedhetett olyan piaccal, amit mindenki szeretett: lehetett itt kapni mindent, de tényleg mindent. Volt itt ruhás, házi termesztésű élelmiszerek, kiskutyusok és az elmaradhatatlan “lengyel piac” termékei is. Találtunk néhány fotót az 1980-as évekbeli siófoki piacról:

Sajnos Siófokon ezek az idők elmúltak, és egyenlőre senki nem élesztette újjá ezt a jó kis programlehetőséget, de a Vendégházunktól mindössze fél órányi autóútra található Fonyód városában a mai napig nagy hagyománynak örvendnek a piaci napok.

Közel három hektáros területen található piac, mint idegenforgalmi látványosság egész évben lehetőséget nyújt mindenféle termék, köztük napi cikkek, használtcikkek és élelmiszerek beszerzésére is.

Ha belefér a nyaralásotokba vagy ha, éppen ma rossz idő van, akkor kerekedjetek fel, és irány Fonyód: akár autóval, akár vonattal ( menetrend itt) csak 30 perc.

Mit kínál a piac?

Mindent és tényleg mindet megtaláltok a piac kínálatában. Kaphatók népművészeti, iparművészeti termékek, használati, és dísztárgyak, zöldségek, gyümölcsök, házi kovásszal kelesztett kenyerek, száraz virágok, méz, antikvár és használt könyv, festmény, egyéb régiségek. Szezonban a kisállat piacon kutyát, macskát vásárolhatunk. Annak idején így került hozzánk három kutya is… A nyitott árusítóhelyek mellett fedett piaccsarnok is található, melyben őstermelők áruját szerezhetitek be. A piac sárga sátra alatt régiségek között kutakodhatok és lelhetek kincsekre. Az egész piac atmoszférája régi időkre emlékeztetnek: a házi lángost és kolbászt, a közeli erdőkben szedett medve hagymát, nem is beszélve a tökéletesre pörkölt mogyoróról és házi szörpökről ( próbáljátok ki a kissé fanyar 100%-os Arónia levet). Ha igazi piac hangulatra vágysz, ne hagyd ki az alku részét sem: az eladók imádják. Imádják a cserfes perlekedést, a régi időket idéző szóváltások, tehát nem mást, mint amit úgy hívunk ÉLET- keressétek Nagy Zsuzsit.

Fonyódi piac egész évben nyitva tart szerdán és szombaton 6-14 óráig, szezonban 5-16 óráig.

Május 1- szeptember 30. között hétfőn is vár mindenkit.

A piac könnyen megközelíthető, mert a 7-es főút mellett, annak közelségében helyezkedik el. A gépjárművel érkező vásárlók részére parkoló biztosított, mely a vásárlást, a kellemes piaci nézelődést kedvezőbbé, kényelmesebbé teszi.

Fonyódi piac elérhetősége

Cím: 8640 Fonyód, Hegyalja út 9.  

Borítókép forrása: Scano photography

You may also like...