Tour de Hongrie 2021

Tour de Hongrie biciklisverseny 2021 útvonal

Tour de Hongrie 2021.05.12-05.16

A 42. Tour de Hongrie 2021.05.12-én rajtol Siófokról.A nemzetközi mezőny az öt napig tartó verseny alatt összesen 794 km-t tesz meg.

A már hagyományosnak számító útvonal bemutató élő gálaműsortól a szervezők a koronavírus járvány miatt kénytelenek voltak eltekinteni. Az idén a televízión keresztül nézhettük meg, merre tekernek a résztvevők.

Eisenkrammer Károly, a verseny főszervezője kiemelte, hogy „Nagyon jó az időpont a csapatok meghívása szempontjából, hisz ezáltal megnyílik az a lehetőség, hogy olyan versenyzők jöhessenek, akik a Tour de France-ra készülnek. Nagy sztárok érkezéséhez ez egy kiváló időpont”.

Íme, a szakaszok!

Tour de Hongrie biciklisverseny 2021.05 útvonalak
Kép forrása

1. szakasz: 2021. május 12., szerda, Siófok–Kaposvár (173 km)

A rajt helyszíne Siófok. Időpontja 2021.05.12. A mezőny a Balaton déli partján halad, majd Balatonföldvár után az út somogyi dombok felé visz. A Siófokról induló verseny a szakasz második felében még Balatonboglárnál visszatér egy időre a tó partjára. A százhetvenhárom kilométeres dombos versenyszakasz Kaposvár belvárosában, a Vásártéri úton ér véget. Tehát első szakasz három gyorsasági és egy hegyi részhajrát foglal majd magába.

2. szakasz: 2021. május 13., csütörtök, Balatonfüred–Nagykanizsa (183 km)

A második szakasz 2021.május 13-án folytatódik. A rajt helyszíne Balatonfüred, majd Badacsonyt megkerülve Tapolcán, Sümegen, Hévízen és Zalakaroson át jut el a mezőny Nagykanizsáig. A száznyolcvanhárom kilométeres dombos szakaszon a résztvevők két hegyi és három gyorsasági részhajrán gyűjtögethetik a pontokat és a bónuszmásodperceket.

3. szakasz: 2021. május 14., péntek, Veszprém–Tata (142 km)

A harmadik szakasz rajt helyszíne Veszprém városa lesz. A versenyzők Hárskút, Zirc, Pannonhalma, Kisbér és Oroszlány érintésével érik el a végcélt: Tata belvárosát. A száznegyvenkét kilométeres, ugyancsak dombos szakasz során két gyorsasági és két hegyi részhajrát foglal magába.

4. szakasz: 2021. május 15., szombat, Balassagyarmat–Gyöngyös-Kékestető (204 km)

Május 15-én szombaton a rajt helyszíne Balassagyarmat. A versenyzők az irányt Mátra felé veszik, és először Mátraházáig tekernek fel, majd Kékestető felé haladnak. A negyedik szakasz kétszáznégy kilométerén három gyorsasági és két hegyi hajrá során gyűjthetnek pontokat.

5. szakasz: 2021. május 16., vasárnap, Budapest–Budapest (92 km)

A zárónapon -2021-05-16-án- a rajt és befutó helyszíne ugyanaz: Budapest, Hősök tere. Az utolsó szakaszon kilencvenkét kilométer és három gyorsasági részhaját kell teljesíteni a versenyzőknek.

Ha szállást kerestek Siófokon a bringatúra idejére, akkor néhány kattintással foglaljatok szállás on-line foglalási rendszerünkben…. Udvarunkban fedett biciklitárolóval várunk Benneteket. Autótakat a szálláshelyen hagyhatjátok, mert a rajt helyszíne csak pár percre található.

Ha még nem ismeritek, gyertek, kóstoljátok meg Damniczki fagylaltját a Szódában a Hajóállomásnál, néhány percnyi sétára a szálláshelyünktől.

Tudjátok: Siófok- Szállás- Caesar

Borítókép forrása

Cikk forrása

You may also like...