Káptalantóti piac

Káptalantóti piac restaurált tárgyak, lámpák megújítva

A Káptalantóti piacot Harmazhy Ildikó biológus-mérnök álmodta meg és hozta létra a Káli-medence szívében. Siófoktól komppal körülbelül háromnegyed órányi autóútra található termelői piacot mindenképpen érdemes felkeresni, ha valódi termelői és magyar termékeket szeretnétek vásárolni, kóstolni.

A Káptalatóti piac termékei

Érkezéskor az autóknak bőven van hely a piac melletti területen- (parkolás díja 400,-Ft/kocsi/nap) Az érdeklődés óriási, így ennek köszönhetően a piac tele van árusokkal. Minden, de tényleg minden elérhető: termelői zöldség, gyümölcs, növények, házi sajt, méz, szörp, házi borok, régiség, bútor, kidobásra ítélt, de az iparosok munkájának köszönhetően újjá éledt használati tárgyak….

Káptalantóti piac klasszikus piaci ételei

Ne feledkezzünk meg a klasszik piacos ételekről, mind a kolbász, hurka, lángos, rétes… Ezek, mind nagy népszerűségnek örvendenek, így olykor előfordul, hogy fél órát is várni kell egy jó kis piacos falatért. Megéri! Talán nem túl meglepő módon, jó magyar szokásként a mi első utunk is ide vezetett….

Megérni eljönni, megéri megnézni, megéri egy fél napot itt eltölteni!

Káptalantóti piac elérhetősége és nyitva tartása

A piac egész évben, minden vasárnap várja látogatóit reggel 7-től 12 óráig.

Cím: Káptalantóti Liliomkert ( a Zánka felé kivezető úton)       Káli-medence, Balaton-Felvidék       Badacsonytól 7 km, Tapolcától 7 km          Zánkától 13 km, Veszprémtől 49 km Keszthelytől 28 km.

Ha szállást keresel a Balatonnál, Siófokon——— Caesar apartmanház a vitorláskikötőnél.

You may also like...