Sió-zsilip projekt Siófok

Sió-zsilip projekt Siófok látványtervek a Baross-híd felől

Az elmúlt évben kezdődött minden idők egyik legnagyobb zsilip felújítása Siófokon: a Sió-zsilip projekt Siófok.

A régi zsilip elé egy teljesen új, modern vízleeresztő rendszer kerül. A mindenki által ismert zsilip mellett a hajóáteresztő zsilip is modern külsőt kap a teljes felújítás alatt. A finis felé közeledve:

A megújulás nemcsak a zsilipet, hanem a környezetét is érinti. A legnagyobb szenzáció ezzel összefüggésben, hogy az eddig elzárt “hajógyári” szigetet teljesen összekötik és megnyitják a közönség előtt. Az eddig kapuval és portaszolgálattal elzárt területet teljesen megnyitják a nagyközönség előtt. Így a megnyitó után a régi műtárgyak között a Balalton és a Hajóállomás panorámája mellett nyugodtan sétálhatunk, tölthetünk el tartalmas időt családunkkal, barátainkkal. A sziget és a zsilip mellett közvetlenül található Krúdy sétány is teljesen megújul, ezzel is létrehozva egy új, mindenki számára vonzó úti célpontot. A látványtervek önmagukért beszélnek:

Caesar és a Sió-zsilip projekt Siófok

Apartmanházunk kedvező elhelyezkedése miatt- közvetlenül a Sió-csatorna és Sió-zsilip mellett található- a látványtervek tükrében, mely szerint biztosítják a gyalogos forgalom számára az átjárhatóságot, így még közelebb kerül a közkedvelt Petőfi sétány és a Hajóállomás. Így nem tíz, hanem öt perc sétatávolságra már elérhető a mindenki számára vonzó úti célpont miközben egy fantasztikusan megújult és eddig elzárt részen élvezhetjük a város és a Balaton által kínált panorámát.

Szóda étterem és kávézó

Ha már átsétáltok a szigeten és közvetlenül megérkeztek a Hajóállomáshoz, akkor álljatok meg egy könnyű vacsorára vagy egy kávéra vagy fagyira a Szódánál! Kínáltunkban találtok a reggelik mellett, húsos fogásokat, vegetáriánus ételeket és vegán fogásokat is. Ha nincs időtök beülni, nézzétek meg Street food kínálatunkat, melyet a Mártírok útján találtok. Kérjétek pulled porc szendvicsünket, amerikai hot-dogunkat, hamburgerünket vagy lángosunkat, halételeinket. Ha vegán vagy és gyorsan ennél valamit, kérd vegán hamburgerünket vagy vegán hot-dogunkat vagy a népszerű vegán gyrosunkat!

Tudjátok: Balaton-Szállás-Siófok-Caesar

Borítókép forrása: OVF

You may also like...