Rózsakert

Siófok Rózsakert hajóállomás kikapcsolódás Siófokon

Megújul a Rózsakert, az egyik legkedveltebb szabadidő célpont Siófokon

2020 őszén kezdődött meg a siófoki Rózsakert felújítása, mely a város egyik legközkedveltebb részén közvetlenül a Balaton-part, a Hajóállomás és a Szóda étterem és rendezvényhelyszín mellett található. Caesar apartmanok és szobák remek elhelyezkedése miatt mindösszesen 10 perc sétára megközelíthető Siófok város egyik legközkedveltebb sétálási helyszíne. A helyszín adta lehetőségek miatt, melyek közül a legértékesebb a közvetlen parti elhelyezkedés, a buja virágos környezet, a rengeteg zöld, így nemcsak a tavaszi és őszi, hanem a téli és a nyári időtöltés remek helyszíne. Mindenképpen érdemes számításba venni, ha ellátogatsz hozzánk!

Felújítás mindenki örömére

A Rózsakert és a kikötő környezetének felújítására a városi költségvetéséből kerül sor. A felújításra megérett közvetlen vízparti sétány a turisták és a városlakók körében eddig is nagy népszerűségnek örvendett, de a felújítás után még szebb, zöldebb és szilárd burkolattal ellátott környezettel várja majd az idelátogatókat.

Siófok Rózsakert Balaton felújítás Szóda étterem
Kép forrása Folynak a felújítási munkák

A felújítás első ütemében az egy-egy északi szeles idő után vízzel teli, gyöngykaviccsal takart sétálóút új burkolatot kap. Továbbá megújul a közvilágítás, új padok, kukák, illetve WI-FI és térfigyelő kamerák telepítéséhez szükség alap-infrastruktúra kialakítására kerül sor. Az első ütem tervezett átadása 2021. június 15., így a nyári szezonra biztosan birtokba vehetjük. Ha kedvezően alakulnak az időjárási feltételek, akkor már május elején élvezhetjük az egyik kedvelt, sétálós úti célunkat. Nem beszélve arról, hogy nemcsak az emberek, hanem a vízimadarak is előszeretettel látogatják a Rózsakert és a Hajóállomás környékét. Ez az egyik ok, amiért szeretünk nagy sétát tenni a rózsák között, és közben csak nézni a Balatont, a hattyúkat, kacsákat, és sirályokat…

Siófok Rózsakert hattyúk Szóda
Kép forrása

Mivel a Caesar apartmanok és szobák fekvése közel van a Rózsakerthez, így beszámolunk a fejleményekről. Igyekszünk minél több fényképeket készíteni a felújításról, és azt megosztani Veletek! Nemsokára Ti is újra élvezhetitek az itt készült esküvői, baráti, családi fotókat, lesz kedvencetek, ami kikerül az otthonotokban!

Tudjátok: Siófok- Szállás-Caesar

Siófok Rózsakert megújul Szóda esküvői helyszín
Kép forrása

Borítókép forrása

You may also like...